"Av revbenet som han hade tagit från mannen byggde Herren Gud en kvinna och förde fram henne till mannen."

Jag kom hem från praktiken på Bohusläningen i Uddevalla för drygt en vecka sedan. Förutom att det var tio väldigt givande, lärorika och roliga dagar på tidningen så var det väldigt skönt att bara ta det lugnt på vandrarhemmet. Jag bodde i ett stort hus med massor av rum helt själv ute i skogen och såg i princip inte en människa där ute på tio dagar, väldigt skönt! Men det va rätt gött att komma tillbaka till storstan också.
Jag fick skriva en hel del på Bohusläningen, mer än vad jag hade väntat mig. Jag tror att de trodde att jag gått mer än en termin, men de var rätt nöjda :) Nu håller jag tummarna för ett sommarjobb där nere om några månader, vore en skön omväxling till Arla-kneg.

För att återknyta till rubriken så har jag varit på en väldigt underlig föreläsning om genusperspektiv och religion i dag. Jag läser nu alltså religion A som en del av programmet Journalistik med samhällsstudier. Lite konstigt kan tyckas, och det är det också.
Hur som helst, jag är så fruktansvärt trött på hela begreppet feminism. Att de ens lägger in en sådan här föreläsning i kursen känns bara som något slags alibi. Vad man än läser nuför tiden så verkar det som att det måste bakas in lite feminism i det hela.
Feminism för nog tankarna hos de flesta till jämnlikhet. So far so good, men det finns ju så oerhört många fler sidor av jämnställdet än just kvinna/man. Jag är rätt säker på att det är svårare att leva i Sverige om man heter Abdulla Mbemba än om man heter Lisa eller Anna. Feminism får så oproportionellt stort utrymme i medier och den allmänna debatten. Segregation är minst lika viktigt. Varför kan inte alla som kallar sig feminister kämpa för ALLAS lika värde istället för bara kvinnors?
Dessutom tycker jag att allt för många gödslar med att de är feminister. I olika intervjuer och porträtt här och där dyker "feminist" upp i faktarutor mer ofta än sällan. Det känns lite som att man är en bättre människa bara för att man kallar sig själv för feminist. Det känns så jävla skevt.
Säg att någon ung manlig politiker gick ut och sa att han var fruktansvärt trött på att bli diskriminerad i krogköer bara för att han är kille och lanserade sig själv som maskulinist. Vilket jääävla liv det skulle bli, eller hur?

Nej, ner med feminism och tummen upp för riktiga jämnställdhetskämpar!

puss o hej!

I en annan del av Uddevalla

Sikta mot stjärnorna


Practice makes perfect

Nu drar undertecknad strax till Uddevalla. Det ska bli kortpraktik i 10 dagar på tidningen Bohuslänningen. Den finns att köpa på presstop i centralen, och det lär ju uppmärksammas här om jag får något publicerat. Då är det bara att springa och köpa! :D

Ska bli sjukt skönt att bo själv i nästan två veckor. Läsa lite goa böcker och bara ta det lugnt. Men jag kommer sakna min Nadja!

simma lugnt, och lycka till med alla nyårslöften!