De e så vi jobbar

Här följer ett utrag ur hemtentan i religionsvetenskap som jag håller på med, enjoy!

”Ett system av symboler som bidrar till att etablera starka, genomgripande och bestående stämningar och motivationer hos människor genom att formulera föreställningar som har med verklighetsuppbyggnad att göra, och genom att ikläda dessa föreställningar en sådan aura av fakticitet att de nämnda stämningarna och motivationerna framstår som utomordentligt realistiska.” (Clifford Geertz, 1973)
Geertz religionsdefinition är starkt funktionell. Stämningar, motivationer och verklighetsuppbyggnad handlar om människors liv och det kan i allra högsta grad översättas till fotbollskulturen. För många seriösa fans kretsar hela livet kring laget. Ofta kan kärleken till laget bidra till att föreställningar om verkligheten framstår som utomordentligt realistiska precis som Geertz skriver. Ett AIK-fan kan till exempel vara helt övertygad om att just AIK kommer vinna Allsvenskan i år, även om det med ett mer objektivt synsätt på verkligheten är väldigt osannolikt.

Kommentarer
Postat av: Djurgården!

ja...bara en aik:are skulle kunna tro att dom kan vinna allsvenskan i år.....

2009-02-21 @ 00:42:49
Postat av: FFS!!

Lite nytt tack!..du har ju inte skrivit något på månader!!...har ju hänt fett mycket på jobbet att skriva om!...eller...typ inget...men endå!!



du vill ju skriva...skriv ffs!!... lyssna på johnny cash också!...cash äger!!....

2009-08-08 @ 05:48:31
Postat av: RockMamma

Håller med föregående talare, lite torkar här va...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback